Hebt u psychische hulp nodig? Maak eerst een afspraak met uw huisarts en bespreek uw klachten. De huisarts is uw eerste aanspreekpunt voor gezondheidsproblemen, ook voor problemen van psychische aard. Hebt u gespecialiseerde hulp nodig dan kan uw huisarts u aanmelden bij GGz Centraal.

Soms mogen ook hulpverleners uit andere medische beroepsgroepen verwijzen. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Voor meer informatie: vraag uw zorgverzekeraar.

Voor behandeling bij GGz Centraal is altijd een verwijzing nodig. In de verwijsbrief staat onder andere informatie over uw klachten en een vermoeden van een diagnose. Deze informatie hebben wij nodig voor het eerste gesprek (de intake). De verwijsbrief is ook nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Nadat u bent aangemeld, krijgt u van ons een uitnodiging voor een intakegesprek.

Bent u op zoek naar begeleiding – bijvoorbeeld woonbegeleiding, dagbesteding of begeleiding naar werk – dan hebt u een indicatie van uw gemeente nodig. Hebt u deze indicatie én heeft uw gemeente een overeenkomst met GGz Centraal dan kunt u zich bij ons aanmelden.