Voor het centrum voor psychotherapie van GGz Centraal in Ermelo gelden de volgende wachttijden:

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 8 januari 2024.

centrum voor psychotherapie             actueel
wachtenden
intake
aanmeldings
wachttijd (laatste
2 maanden)
actueel
wachtenden
behandeling
behandelings
wachttijd (laatste
2 maanden)
Marina de Wolf (angst-en dwangstoornissen) 38 ± 23 weken 28 ± 3 weken *
Transit (traumagerelateerde problematiek) 32 ± 15 weken 37 ± 4 weken
Zwaluw & Enk (persoonlijkheidsstoornissen) 9 ± 6 weken 14 ± 11 weken

toelichting
De wachttijden bij GGz Centraal zijn gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van de afgelopen 2 maanden. De wachttijden bij GGz Centraal zijn niet afhankelijk van verzekeraars.
* Uit deze cijfers is het onderscheid tussen wachttijd poli en wachttijd deeltijd/kliniek helaas niet te herleiden. De wachttijd voor de poli is momenteel fors, maar voor deeltijd meer dan de helft korter dan hier aangegeven.

aanmeldingswachttijd  
Dit is wachttijd van de aanmelding – het moment dat alle vereiste informatie bij ons binnen is – tot de intake. Voor het beoordelen en plannen van een specialistische  intake is een volledige verwijzing én informatie over eventuele eerdere behandelingen noodzakelijk.

behandelingswachttijd   
Dit is de wachttijd vanaf het eerste intakecontact tot einde wachten.

In geval van acute crisis is er geen wachttijd!  
Wie dringend hulp nodig heeft, moet eerst naar uw huisarts of de vervanger. De huisarts  kan contact opnemen met de plaatselijke crisisdienst. Als een patiënt al in behandeling is bij een ggz-instelling kan hij of zij contact opnemen met de huidige behandelaar.

zorgbemiddeling 
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij streven ernaar dat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met ons een intakegesprek krijgt en dat binnen 6 weken vanaf de laatste intake de behandeling start. Dit zijn tevens de wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen en als aanvaardbaar worden gezien (de zgn. treeknormen). Als u desondanks de wachttijd te lang vindt, kunt u ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.