Het centrum voor psychotherapie

Het centrum voor psychotherapie van GGz Centraal is een derdelijns centrum voor deeltijd- en klinische psychotherapeutische behandeling, waar specialisten in angst- en dwangstoornissen, vroegkinderlijk trauma en complexe persoonlijkheidsstoornissen elkaar letterlijk vinden in een geheel nieuwe samenwerkingsvorm.

Door nadrukkelijker samen te werken, op één locatie, vanuit één gedeelde visie, in diverse specialismen, bouwen we hier aan de basis voor betere antwoorden op al die prangende vragen waar we samen voor staan. Niet alleen in passende psychotherapeutische behandeling en nazorg voor patiënten, maar ook in baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Want zoals ernstige psychische aandoeningen vaak volop verweven zijn, veelvoudig in elkaar haken, moet ook onze aanpak één sterk, veelzijdig geheel vormen.

Wat is een derdelijns centrum?

Derdelijns ggz, ook wel hoogspecialistische ggz genoemd, is bestemd voor patiënten met complexe en / of ernstige psychische aandoeningen voor wie basis- (1e lijns) of specialistische (2e lijns) GGz behandeling onvoldoende resultaat heeft geboden of naar verwachting zal bieden. Vaak is er sprake van complexe comorbiditeit van psychische aandoeningen (vrij vertaald: verschillende psychische problemen naast elkaar).

Wat drijft ons?

Samen op zoek naar dat wat werkt: met u, uw naasten en uw behandelaar. Omdat u meer bent dan een ingewikkelde diagnose, waardoor u soms van het kastje naar de muur wordt gestuurd en vaak al jarenlang op zoek bent naar de juiste hulp.
Alles begint met uw eigen verhaal. ‘Waar in uw leven bent u vastgelopen en hoe krijgen we dat samen weer in beweging?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Samen met u zoeken wij naar een behandeling op maat, volgens oude vertrouwde én de nieuwste inzichten. U maakt met ons een plan over hoe we dit aanpakken met haalbare en vooral ook waardevolle doelen. Hierbij betrekken wij de mensen die er voor u toe doen.
Op weg naar een toekomst waarbij u zich verbonden weet, uw angsten durft te trotseren, uw kwetsbaarheden durft te delen en waarbij u zelf weer aan het roer staat. Zodat uw toekomstdroom, dicht bij huis, dicht bij uzelf en dicht bij de ander, werkelijkheid wordt.

Management, ondersteuning en zorgadministratie